JATUH CINTA SAMA DIA... | .:: ZULAIKHA ::.

.::duit sewa rumah::.

Wednesday, April 20, 2011

JATUH CINTA SAMA DIA...

Assalamualaikum dan salam ceria.




Ya! Tajuk di atas tu betul. Awak semua tak salah baca. Kali ni betul - betul Zu jatuh cinta sama dia. Nak tahu siapa dia tu? tuuu.. gambar kat bawah tu.. jemput la tengok.. hehe..



Sony Ericsson Xperia arc
klik gambar untuk lebih jelas

Ngeh3.. tengok la.. Siapa tak cair beb..



Asalnya tadi Zu tengah baca blog Blogger Buzz, masa selak entry - entry lama dia tetiba nampak tajuk Introducing Blogger Android App. Excited kejap. Lepas tu terus google sony ericsson with android operating (klik link kalau nak tahu apa google jawab). Tak cukup dengan tu, Zu buka pulak website Sony Ericsson(Malaysia). Haaa.. Kat sini la den jatuh cinta pandang pertama tu. Sebab bila buka je website ni, nampak gambar Xperia arc. Handsome! hehe..




Untuk makluman, antara smart phone Sony Ericsson yang guna Android operating system (OS) (klik link kalau nak tahu) ni adalah my sweet heart kat atas tu. hehe.. Apa tu Android operating system? Meh baca kat sini - Android (operating system). Kalau nak lebih lagi, kat sini ada sedikit info pasal smartphone dan OS. Nak lagi? Cari sendiri la pulak..




Orite. Berbalik kepada cerita kita tadi, lepas bukak website Sony Ericsson dan buat comparison antara Xperia arc, dan beberapa smartphone lain, Xperia X10, Xperia X10 mini, dan Xperia X10 mini pro,  ternyata cinta pandang pertama itu tidak mengecewakan. 


Sebenarnya, bila tengok gambar Xperia X10 kat wikipedia handsome la jugak, okay la.. okay la.. tengok kat website SE pun still Xperia X10 handsome cuma ntah la.. Tak tertarik. Tak ada kimia (baca: chemistry) kot. Yeah.. Mungkin jugak kimia saya dengan smartphone kat bawah ni.. hehe



Siapa tahu kalau - kalau kita berjodoh, kan Xperia arc sayang?


Beberapa perkara menarik yang Zu suka tentang my sweet heart ni sebab:

- Ada application for blogger. Zu tak tahu OS lain ada atau tak, tapi since kesayangan saya support blogger okay la kan, buleh update blog di mana saje. hehe.. Kira menepati citarasa la.


- Built-in GPS (okay, yang ini sangat membantu sebab bab - bab jalan ni saya agak memang fail.)

- Wi-Fi support. Ini pun kira sangat membantu.

- Camera dia 8.1mp (boleh tahan la, nampak jerawat semua tu..)

- Last but not least, FM radio. Ni mungkin nampak macam pelik, yeah..mungkin. Tapi ni la salah satu benda wajib yang perlu ada bagi handphone Zu. Jangan main - main.!


Okay lah. Panjang berjela Zu bebel pasal pakwe-to-be ni. hehe.. Punya la banyak link di sediakan. Boleh bayang tak Zu bukak semua link tu semata - mata untuk entry ni? Boleh bayang tak betapa saya dah jatuh cinta sama ini Xperia arc?


Apa pun, still kena tunggu harga dia turun.. huhu. Paling tidak, kena tunggu ada duit. Sabo je la~ Err, kalau buat sebagai hantaran boleh ke? haha...



Nota Zu: DSLR ke Xperia arc?


Update: Muhammad Abdul Rahim kata, harga dia RM2099. T__T lambat lagi la nak dapat ni.. huhu..

4 127 comments:

Rozami said... [Reply to comment]

canggih2 dah hanphone skang ek. aku dah dua tahun x ganti handphone T_T

zulaikha said... [Reply to comment]

@Rozami
ermm.. last tukar hp masa sem 3, sekarang sem6.. hehe..

::blog anak jawer:: said... [Reply to comment]

fuh..smart tu..mmg best kalau dpt.:8)

zulaikha said... [Reply to comment]

@::blog anak jawer::
memang smart... sabar je la... belum mampu lagi.. huhu..

Related Posts with Thumbnails