menulis kaligrafi cina. | .:: ZULAIKHA ::.

.::duit sewa rumah::.

Sunday, March 14, 2010

menulis kaligrafi cina.

Nota bumbung rumah: Ini entry express.

Jam kat lappy menunjukkan angka 3.56pm. Kejap lagi zu ada pertandingan menulis kaligrafi cina. Heheh.. F.y.i contest ni sempena Festival Gong Xi Fachai Kolej Za'ba.. Kalau U all nak tau lebih lanjut sila request ye. hehhe.. F.y.i lagi, Zu masuk ni pun sebab nak kumpul mata (untuk apply kolej sem depan) walaupun tahu peratus nak menang tu sikit. T_T

Oh ya.. matlamat utama zu post  entry ni sebenarnya nak share sikit bakat yang terpendam ni. ewahhh...

ni contoh cara - cara menulis kaligrafi.






credit to my sony k810 for this picture.

Berbekalkan berus dan ink yang dibeli pada hari isnin lalu. Ingatkan mahal, rupa - rupanya tak sampai RM2.00 pun..hehhe.





credit to my sony k810 for this picture.

Ni cubaan ke berapa kali tah. Komen please...Okay. Memang la tak sama sangat. Arghh.. please cheer me up. 





credit to my sony k810 for this picture.

Ni dari jarak yang lebih dekat. Oh ya.. Lupa nak bagi tau. Gambar ni pun baru ambik tadi. Sebab baru je jadi tulisan ni. Selama ni tak jadi pun. T_T. Err.. tulisan yang tak jadi tu Zu dah buang. so tak dapat  nak show kat sini.





ok la.. kalau korang nak tau lebih lanjut boleh la tanya incik Google ye.. 

sekadar perkongsian: ni website yang Zu rujuk masa nak belajar calligaphy ni..


Selamat Mencuba!!!! Doakan tulisan Zu tak buruk ye petang ni.. huhu... 





with love;
-zulaikha-

8 127 comments:

zulaikha said... [Reply to comment]

maaf.. sape yg komen sebelum ni..komen korang terpaksa di buang.. zu dh uninstall intensedatabase comment. sangat sedih o0o0..

ASaDa RyutaRo said... [Reply to comment]

uhhh!! x d maafkan.. wahahaha..

takut? takut? lalala~

zulaikha said... [Reply to comment]

@ASaDa RyutaRo: erkk.. xtakut pon..muahaha...

zulaikha said... [Reply to comment]

T_T sedih.. dah banyk koy comment b4 ni.. tp sume dah di buang..sob..sob..

ParkAir said... [Reply to comment]

alaa cian nye, try la disqus plak.

btw, cantik tulisan tu, macam hurup K.

anif® said... [Reply to comment]

Cool..

zulaikha said... [Reply to comment]

@ParkAir: thanks... tp xnak tukar dah kot.. macam fenin2 je bile tukar.. =S

try la tulis jugak.. mne tau lg cantik dr tulisan sy.. =)

zulaikha said... [Reply to comment]

@anif: thanks.. jom la cuba tulis.. =)

Related Posts with Thumbnails

.::sejarah penulisan::.