[tips] Tingkatkan taffic blog!! Rugi kalau tak cuba!! | .:: ZULAIKHA ::.

.::duit sewa rumah::.

Monday, March 8, 2010

[tips] Tingkatkan taffic blog!! Rugi kalau tak cuba!!

First of all bagi salam dulu.. Assalamualaikum (jawab jangan tak jawab). Hari ni zu nak share tips and trick untuk tarik traffic ke blog korang at the same time menambah back-link ke blog kesayangan korang.. 
 

ok. Nampaknya masing - masing dah tak sabar ye..sabar2. yezza.. here we go!!!




Senang je cara dia. Korang ikut je step2 di bawah ni elok2..

a.     Post satu artikel seperti ni atau boleh copy artikel ni kalau mahu. Then, bagi tajuk yang gempak dan best. 
b.     Korang copy link URL kat bawah ni dan letak dalam artikel ni jugak.


Next,
Korang baca ni BETUL2 dan BANYAK2 kali. kalau tak faham ulang lagi. ini penting untuk pastikan trick ni berjalan lancar. 

1)   Sebelum korang meletakkan Link URL web-web komuniti di atas ke posting web / blog korang, sila hapuskan link nombor 1.Selepas itu pindahkan Link no.2 menjadi no.1, yang No.3 jadi No.2, yang No.4 jadi No.3 dan seterusnya. Setelah itu masukkan link anda di urutan bawah (No.15).

2) INGAT!!!  Jangan Ubah urutan link - link tersebut. Jika setiap blogger mengikuti formula tersebut, maka bakal menghasilkan backlink seperti berikut:

Bila posisi korang pada no.15, jumlah backlink = 1
Posisi no.14, Jumlah backlink = 5
Posisi no.13, Jumlah backlink = 25
Posisi no.12, Jumlah backlink = 125
Posisi no.11, Jumlah backlink = 625
Posisi no.10, Jumlah backlink = 3,125
Posisi no.9, Jumlah backlink = 15,625
Posisi no.8, Jumlah backlink = 78,125
Posisi no.7, Jumlah backlink = 390,625
Posisi no.6, Jumlah backlink = 1,953,125
Posisi no.5, Jumlah backlink = 9,765,625
Posisi no.4, Jumlah backlink = 48,828,125
Posisi no.3, Jumlah backlink = 244,140,625
Posisi no.2, Jumlah backlink = 1,220,703,125
Posisi no.1, Jumlah backlink = 6,103,515,62
wow!!!!!! tak ke banyak tu???? 
bayangkan kalau semua blogger buat benda yg sama n ini berjalan dengan sempurna maka korang akan dapat backlink maksimum 6,103,515,62 dari berbagai blog yang korang tak pernah bayangkan sebelum ni.

kalau ada pengunjung datang ke blog korang dari Link List yang di-list-kan kat atas maka korang akan secara automatik mendapatkan lalu lintas ke web / blog korang jugak.

Ingat! Aturan permainan, link blog korang harus mulai dari urutan (No.15), sehingga hasil korang dapat Maksimum backlink.

Jangan salahkan sape2 kalau korang tak ikut step2 tadi dengan betul dan link korang tiba-tiba berada di urutan No.1 & menghilang di daftar link. Jadi mulai urutan adalah di bahagian bawah sekali okay (No.15)!! jangan tamak. lagi atas korang duduk, lagi cepat korang dikeluarkan dari list nanti.
good luck!! semoga kita dapat tengok hasilnya nanti. =D

luv u all;
-zulaikha-

3 127 comments:

make money said... [Reply to comment]

salam....
saya dah cuba cara nie...tak de la pengunjung yang tiba
em...
dukacita...
saya pun ader wat cara nie...
so sad

zulaikha said... [Reply to comment]

hmm.. betul la.. sedih jugak ni.. tapi tak pe la.. sekurang2 nya kita dah cuba.. and yang penting visitor tak berkurang.. hehe...

pakcik akhi 11 said... [Reply to comment]

as salam..
cara ni memang betul. tapi sebenarnya backlink yang terhasil, bukan menarik pengunjung secara amnya(melainkan jika tajuk entri kamu menarik untuk diklik dan baca), tetapi untuk meningkatkan keberkesanan google bot dan yahoo bot untuk crawl dalam blog kamu.

itu je sasaran yang sebenarnya. untuk seo. bukan menarik pembaca 100%

=)

Related Posts with Thumbnails

.::sejarah penulisan::.