Well done dear! | .:: ZULAIKHA ::.

.::duit sewa rumah::.

Monday, November 21, 2011

Well done dear!

Beribu - ribu tahniah aku ucapkan untuk diri aku sebab dah habis baca buku For One More Day. Rasanya ini buku berbahasa Inggeris yang kedua aku habis baca. Sebelum - sebelum ni aku baca sekerat je. Lepas tu stop. haha...Oh, ya. Sebenarnya aku habis baca buku ni pertengahan minggu lepas tapi baru hari ni tergerak hati nak menulis.



Inilah dia gerangan buku yang aku baru habis baca tu. Buku ni recomended by aku-pun-tak-kenal-siapa-dia di facebook Big Bad Wolf. Mesti terkejut kan tetiba je aku gi buka facebook Big Bad Wolf tu? Haaa...Okay, meh nak story sikit.


Idea nak pergi Big Bad Wolf punya sales datang lepas aku tengok Yan, Azam, and Wahidah duk show off diorang punya buku buku - buku mereka. Dan bagi seseorang yang pantang tengok buku - buku murah macam aku, mesti la rasa excited-macam-nak-lompat-lompat. Walaupun tahu kat situ jual buku - buku BI je, tapi tak apa la.. Dengan harapan, satu masa nanti aku akan baca.. Tapi masalahnya aku tak tahu nak beli buku apa! Then dari situ la aktiviti bertanya kepada En. Google dan membuat sedikit survey bersama En. Facebook. Dalam banyak - banyak buku, orang cakap buku ni best. Jadi, nak dipendekkan cerita. Akhirnya buku ni jadi milik aku. Kalau nak tahu lebih - lebih pasal hari-memborong-buku tu, boleh tengok entry tentang BBW book fair.


Okay. Lepas beli buku ni, baca sikit sinopsis dia. Aku pun rasa buku ni best. Ayat dia boleh difahami oleh aku budak-baru-belajar-baca-buku-BI ni. A lot of thanks to Mitch Albom yang tulis simple je. Kalau tak, mesti dah berhabuk sebab aku akan biar je buku tu di almari atau mana - mana tempat yang aku rasa sesuai.


Haa.. Pasal tajuk tu pulak. Memandangkan aku tak nak rasa bosan baca buku ni timbul, jadi aku baca sikit - sikit dan aku stop baca bila aku rasa tepu. Yeah, memang agak lama nak habiskan satu buku ni. Tak macam zaman aku habiskan novel BM dalam satu dua hari je. Nak pulak bila buku For One More day ni aku baca bila dalam train balik rumah. Memang lambat la nak habis kan =.=' tapi... tak apa la.. yang penting memupuk amalan membaca okey.


gambar ihsan google

Macam ni la aku masa dalam train tu. Okay, kecuali part tak pakai tudung dan part angkat kaki macam tu. Aku tak buat dua benda tu ye. 


So, moral of the story, buat sikit - sikit asalkan berterusan. Alamak!! Aku pun ada assignment nak buat ni. Dari hari tu buat tak habis - habis lagi. Mungkin sebab aku buat sikit - sikit kot. Jumpa lagi! tata....
Assalamualaikum!


p/s: Sekarang ni aku sedang membaca buku ke 2 iaitu buku bertajuk Winter Garden.

2 127 comments:

coachnike28 said... [Reply to comment]

dah lama tak membaca...rasa seronok pulak tgk member2 blog habis baca buku yg mereka beli....i dok cari buku kisah2 aneh berlaku di Mekah

azyan azilah said... [Reply to comment]

try to take a look at my book list on my blog. most of the books there are quite good.
especially paul coelho (he's a philosopher), mark haddon (the curious incident of the dog in the night time is higly recommended)and neil gaiman, to name a few. try la.

Related Posts with Thumbnails