Diari Cikgu Zu: Hari pertama masuk sekolah | .:: ZULAIKHA ::.

.::duit sewa rumah::.

Thursday, May 12, 2011

Diari Cikgu Zu: Hari pertama masuk sekolah

Yuhuuu!! Hello readers! How are you today? It's been a long time I'm not pot pet pot pet here since the last update. Really sorry dear, not having enough time to write the story. Ahh.. How come I can share all the stories, visiting this blog when online also I can't.


Pergh. Tergeliat lidah sama jari nak menaip dalam Bahasa Inggeris. Kita sembang - sembang dalam Bahasa Melayu je la boleh? Orite! Kita mula sekarang.... Eh!! Kejap! Kejap! Cepat je korang klik tajuk ni kan bila baca tajuk Diari Cikgu Zu. Okay la.. Since tak nak mengecewakan you all yang buka atau terbuka blog ni, kita sembang - sembang pasal first day Zu kat sekolah boleh?


Orite. Masa first day kena relief untuk 3 kelas. Mula - mula masuk untuk relief memang tak tau nak buat apa. Tak ada pengalaman langsung. Kelas ok la, terkawal lagi cuma bising sikit. Tapi untuk relief kedua dah ada improvement. Hehe. Seronok! Kelas ketiga mencabar sikit. Student dia agak mencabar. Tapi after all, semua ok la kot. Since tak ada pun student yang lari - lari keluar kelas, kira ok la tu..


Seriously satu hari ni rasa penat sangat! Pergi kelas selalunya pun tak penat macam ni. Sakit kaki wa cakap lu. Memang kagum sangat - sangat la kat cikgu - cikgu sebab tabah tahap maksimum mengajar murid - murid. Lama kot diorang kena berdiri. Zu ni baru masuk 3 kelas dah lenguh kaki. Tabik sprrriiinnnggg la kat cikgu. 


Emm.. itu je kot untuk first day. Eh, ni nak pesan untuk semua terutamanya adik - adik yang masih sekolah lagi tu. Hormati la cikgu - cikgu korang, bukan senang tau nak jadi cikgu ni. Oh.. please take note, Zu cakap ni bukan sebab Zu bakal jadi cikgu atau apa. Cuma nak menyampaikan apa yang perlu je. 


Okay la. Nanti kita sembang untuk hari kedua ketiga keempat pulak. Esok dah hari kelima. Kejap je kan?

2 127 comments:

ASaDa RyutaRo said... [Reply to comment]

hoo.. banyak dugaan jadi cikgu yer. apa pun.. selamat menempuh hari mengajar yang seterusnya. semoga dapat mendidik dengan lebih dedikasi.

selamat hari guru. *wish awal*

Along Tapa said... [Reply to comment]

hoho....alah bisa tegal biasa beb....

tak sabor nak nunggu ko cerita pengalaman sambut hari guru untuk pertama kalinya ek....huhu...

Gorengbaek - Falsafah Along pasal kawen

Hangit Habis dah - Along...ko tak takut ke??

Kerat Senget - My Own Path

Related Posts with Thumbnails