Wa rindu... | .:: ZULAIKHA ::.

.::duit sewa rumah::.

Tuesday, August 2, 2011

Wa rindu...

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Salam Ramadhan Al-Mubarak. 


Wah.. Hari ni dah hari kedua kita berpuasa. Harapnya tak terlambat lagi la ZMN nak ucapkan SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL-MUBARAK kepada semua teman setia blog ni. Sama-samalah kita berdoa agar diberi kesempatan untuk bersama-sama dengan bulan mulia ni hingga ke akhirnya. Amin..


Oh, ya. Hari ni, atau lebih tepat lagi 11.40am tadi, ZMN baru je diselia oleh guru pembimbing. Cuak tak ingat la sebab lagi sejam nak masuk kelas, baru tau cikgu nak observe. Hoho. Tapi, nasib baik instinct den agak kuat. Lesson plan den hari ni okay la. Thanks kat cikgu masa sebelum tu sebab minta student bagi kerja sama. huhu... Thanks juga kat student yang bagi kerjasama. Korang memang pandai berlakon! Tapi cikgu harap sangat kalau korang duduk baik-baik macam tadi tiap-tiap hari. Tak de la penat cikgu nak jerit sana jerit sini. Eh, penat tau! Sakit tekak. Okay, minggu depan cikgu kena observe lagi, kita berlakon lagi skali ye ;p


Haa... Dalam tak sedar, rupa-rupanya dah masuk minggu ke-11 ZMN di sekolah ni. Ada lagi 3MINGGU!! Seronok woo.. tak sabar nak habis ni. Rasanya ini kali kedua ZMN rasa rindu kat UPSI, to be more specific KOLEJ ZA'BA!. Lantak la kolej tu jauh dari kampus ke ape ke.. Yang penting wa rindu sama itu UPSI-JARING meh~~ rindu sama kawan-kawan jugak. Rindu mau pigi itu bazar ramadhan. Rindu la semua!


Aha.. Since ni dah lepas bulan Julai, July test pun dah lepas la jugak. Hurmm.. Macam-macam perasaan ada masa tanda kertas soalan tu. Kuciwa. Sedih. Suka. Gembira. Memang down la jugak. Motivasi pun turun huhu. Tapi, lepas dapat suntikan motivasi pagi tadi, i feel better. Thanks Cikgu Rajiah Hassan. :) Cikgu cakap, take it easy. Kita tak boleh letak high expectation sangat. Yang mana lemah kita bantu. TAPI bagi saya, student tu pun kena lebih dari orang lain la. Buat latihan lebih dari orang lain. Study lebih dari orang lain. Yeah, bantuan cikgu tu penting, tapi STILL membantu diri sendiri lagi penting!


Ehmmm... So, that all for today. Lain kali saya sambung lagi.. Daaa~~~

2 127 comments:

siege said... [Reply to comment]

Selamat Menyambut Bulan Ramadhan Cik Zulaikha:)

NuRuLiNa said... [Reply to comment]

selamat berpuasa...ramadhan al-mubarak...

dan selmat ari raya utk hjung bln ni..

Related Posts with Thumbnails