Happy Birthday Nuffnang!! | .:: ZULAIKHA ::.

.::duit sewa rumah::.

Sunday, February 28, 2010

Happy Birthday Nuffnang!!

Happy Birthday to you..
Happy birthday to you..
Happy birthday to Nuffnang…
Happy birthday to you..

yeah!!! Nuffnang dah tua!! erk..tua ke?? muda lagi kot. baru 3 tahun. hehe.. Sure korang dah tau siapa Nuffnang tu kan. tapi kalau korang tak tahu lagi tak pe. meh baca ni. [klik kat sini]

Tahniah untuk owner Nuffnang iaitu Timothy Tiah dan Cheo Ming Shen. Kalau korang nak tahu, Nuffnang.com.my dilahirkan pada 27 Feb 2007. Semalam cukup 3 tahun. Maaf la ye lalink I wish lambat sehari. hehe. 

Nuffnang target 300 blogger join diorang dalam tempoh 3 bulan pertama. 1st target berjaya. Dalam masa 3 hari je, ada 300 blogger yang sign up dengan Nuffnang. Bermula Julai 2009, Nuffnang dah meluaskan kawasan takluk diorang (selain Malaysia) ke Singapore, Filipina, dan Australia. Sekarang ni dah ada 130 000 blogger join Nuffnang. ramai kan?



memori Zu dan Nuffnang:

masa dulu – dulu, zu pelik bila blogwalking tengok ada banyak iklan2 kat blog/website orang. (time ni .::ZULAIKHA::. dah wujud tapi nama lama dia ‘’it’s my point of view’’) Kenapa diorang letak iklan ek? kalau tak pun, bila blogwalking, zu mesti jumpa logo nuffnang kat sidebar diorang. ada apa dengan Nuffnang? Kenapa senua orang nak letak? lepas tu ada plak dengar orang cakap buat duit dengan blog. tapi macam mana? time ni zu cam interested, tapi tak tahu cara. biasa la kan, cuba korang cakap siapa yang tak suka duit. betul tak?? hehe.. 

zu pun tak berapa nak ingat dari mana zu baca pasal nuffnang ni. but now i know what Nuffnang is. dan zu join nuffnang ni pada 11.10.09. (11oct2009). 



Kenapa saya suka Nuffnang? sebab dia best…

1. Nuffnang makes me happy. No more Monday Blues.
3 bulan pertama (bulan 10 sampai bulan 12) zu punya earning still RM 0.00 kat bawah tu pulak dier tulis “50.00 before you get paid”. sabar je tapi dalam hati ‘macam mana la diorang boleh dapat beratus – ratus?’. Sebenarnya, kalau nak dapat berjuta - juta beratus – ratus tu, kita kena aktif blogging. baru la edvertiser nak bagi iklan kat kita. zu pulak tak boleh nak update entry selalu. line internet tak ok. Bila dah balik UPSI semula, zu mula aktif berblog. macam sekarang ni la. tak sah kalau online tapi tak jenguk blog. hehe. Hasilnya? 1st week of Jan 2010, I got RM0.75. masa tu(isnin,11jan2010), seronok yang amat. ye la, dah lame kita tunggu kan.. sekarang ni zu excited nak tggu hari isnin. =) thanks Nuffnang for makes me happy. No more Monday blues. hahha.


2. Me - Nuffnang - Bloggers.
Selain tu, dari Nuffnang juga la zu dapat ramai kawan baru. saya lawat awak, awak lawat saya, saya lawat awak balik dan seterusnya. lama - lama, ramai la kawan2. kita kena beramah mesra gitu. hehe.. dari Nuffnang-innit pun kita boleh tukar - tukar fikiran dan tambah kawan baru.



hmm.. rasanya dah panjang sangat ni.. kalau korang baca sampai habis tu terima kasih la ye. once again. HAPPY BIRTHDAY NUFFNANG!! i love u. heheh...

entry berkaitan

with love;
-zulaikha-

3 127 comments:

Meh Kongsi said... [Reply to comment]

biasa birthday bg hadiah kan, agak klu nuffnang ni kita nk bg adiah ape ek..? ka dia bg lak hehe

kenwooi said... [Reply to comment]

happy birthday NN =)

kenwooi.com

zulaikha said... [Reply to comment]

@meh kongsi: kite mintak Nuffnang bagi bonus lebih la..hehe..

@kenwooi:
NN kata thank you. (wakil NN. cheewah..)

Related Posts with Thumbnails