cerita 3 hari. (part 1) | .:: ZULAIKHA ::.

.::duit sewa rumah::.

Thursday, July 15, 2010

cerita 3 hari. (part 1)

assalamualaikum..hye..dah lame kan tak update? sorry sangat - sangat.. bukan tak nak update. tapi entah la.. tak ada mood. Rasa macam nak jerit je. tapi tak tahu apa yang nak dijeritkan. Sungguh. Rasa macam ada something  yang tak complete. Korang pernah rasa macam ni tak? kalau korang rasa macam ni, korang buat apa ye? hmmm..


oh ya, Cerita 3 hari ni bukan lah cerita kartun atau cerita romantika de amor atau cerita hantu. Sekadar cerita biasa - biasa yang dilalui oleh seorang budak (budak ke? hahaha) yang bernama Zulaikha.. dan untuk makluman korang juga, entry ni ditulis pun untuk melepaskan gian. Dah 3 hari blog ni dibiar sepi. Idea nak tulis post pun tak ada. Buntu. ok..sebelum Zu mengarut tak tentu pasal, baik kita stop kat sini.
Cerita 3 hari: Isnin. Selasa. Rabu.


Isnin: 
Pagi tak ada kelas. Santai je. I like! Pukul 2 baru start kelas. Habis pukul 5. Subjek Pengajaran, teknologi dan Penaksiran 1. Ni subjek pendidikan (subjek EDU). Lepas solat Zohar, keluar rumah (kolej stail rumah2 gitu). Err..agak lambat la jugak. Sampai kat foyer (tempat tunggu bas), alamak! Bas tak ada.. Tunggu bas. Naik bas. Sampai kampus. finally masuk kelas pukul 2 lebih. 2.15pm kot. adeh. Kawan - kawan, jangan tiru ye.


Kelas tu ok la. Lecturer pun best. Ada sifat keibuan. Lecture time tak payah cerita la eh? Yang best nya hari ni ada 1 kelas je. \(^_^)/ Lecture hari ni pulak habis awal. So boleh pergi pekan, beli stok makanan sikit. Yang penting mesti ada Milo, Planta, Roti. Cukup. Oh ya, lupa pulak. Tadi lecturer cakap, esok tak ada kelas!! yea! (FYI.. setiap selasa ada 1 kelas je; kelas EDU.)


Malam pulak ada meeting.

"Perjumpaan dengan felo dicepatkan ke selasa malam.!!" (suppose selasa minggu depan.)

"Haaa??!!" 

Al kisahnya, kena la Zu buat backdrop dan montaj untuk perkenalkan barisan AJK blok.. wah.! First time tu.. (2nd time guna software tu. 1st time guna masa main - main dengan adik. just nak cuba - cuba). ok. Malam ni kena kerah idea. Biasa la kan, baru lagi.. Sure take time nak siapkan benda tu. So kena start sekarang. I mean malam ni jugak.!
Buat punya buat. Selongkar sana selongkar sini. Klik sana klik sini, baru siap untuk intro. Aduhai.. Mata pun dah mengantuk. Idea pun dah tak ada. So kita sambung esok je la...


...bersambung...



5 127 comments:

nawza_terbaek said... [Reply to comment]

uit...seram citer nie...siap besambung laie nieh...hahaha

nawza_terbaek said... [Reply to comment]
This comment has been removed by the author.
zulaikha said... [Reply to comment]

hahah.. xde la.. tangan dh gatal nk menulis.. tp idea xde.. tu yg kua cite ni.. hehe

nawza_terbaek said... [Reply to comment]

hahaha.... hentam sajalah....

zulaikha said... [Reply to comment]

@wan:
kalau ada idea boleh la share2 ye.. :)

Related Posts with Thumbnails