cubaan photoshop tutorial 1a | .:: ZULAIKHA ::.

.::duit sewa rumah::.

Thursday, July 1, 2010

cubaan photoshop tutorial 1a

Hye...Assalamualaikum.. bertemu lagi kita dalam slot cubaan photoshop tutorial. Kali ni still teknik yang lepas juga iaitu teknik 'Grunge Rubber Stamp'. Cuma, atas cadangan kawan baik saya yakni Cik Azyan Azilah yang memiliki blog "to cry and still be happy", saya buat lagi satu gambar(?) supaya kita boleh compare dengan gambar yang sebelumnya. Rujuk entry sebelum ni ye [entry ini].



Ok lah.. setelah banyak kali delete, copy, paste, guna threshold dan sebagainya, maka terhasillah gambar @ tulisan ni...



ni pula gambar yang sebelum ni....

Jom kita buat refleksi sikit..

1- Kalau nak buat effect ni, tulisan kena besar. Seeloknya, satu perkataan je.

2- Kalau dicondongkan sedikit, dia jadi lebih cantik. kan? (ni dari sudut mata Zu la..)

3- emm...ada sesiapa nak tambah?? silakan...



ok lah.. sekian saja laporan dari saya untuk kali ni... masa pun semakin mencemburui kita (dah pagi..ngantuk) jumpa lagi lain kali...




 budak baru belajar;
-zulaikha-

2 127 comments:

nawza_terbaek said... [Reply to comment]

wah...hebat betol nie....ble buat 1 tuk Nawza nie..hahh

zulaikha said... [Reply to comment]

wan, xde la.. biase je ni... baru nak blaja... jom la try skali... =)

Related Posts with Thumbnails