1st , 2nd & 3rd Buffered Earning | Duit raya dari Nuffnang. | .:: ZULAIKHA ::.

.::duit sewa rumah::.

Wednesday, August 18, 2010

1st , 2nd & 3rd Buffered Earning | Duit raya dari Nuffnang.

Assalamualaikum dan salam sejahtera..Apa khabar semua?

Alhamdulillah. Setelah 10 bulan 4 hari 'berkerja' dengan Nuffnang, akhirnya pada hari Isnin bersamaan 16 Ogos 2010, Zu dikurniakan 1 Buffered Earning (BE).. Syukur. Perasaan time tu tak terkata. Excited! Rasa nak senyum sepanjang hari tu. Nak sampai ke tahap sengih pun boleh.



Hari Isnin tu baru Zu faham. Kalau nak dapatkan Buffered ni, kita kena letakkan diri kita sebagai advertiser. Contoh kat sini, kalau kita nak letak iklan, mesti lah kita nak iklan kita tu senang dilihat. Betul tak? So kedudukan iklan Niffnang tu mesti mudah dilihat. Itu salah satu point untuk nak dapat BE. Ada banyak lagi yang kita perlu buat sebenarnya. Tip - tip yang blogger lain buat pun dah ada.. Maaf la Zu pun dah tak ingat blog mana yang Zu baca. Tapi kebanyakan blogger yang dapat buffered earning yang berkepuk - kepuk tu mesti ada buat post tentang ni. You all just google je. Kalau malas nak bukak Google, klik je kat sini.


Oopss. Lupa pulak, berbalik kepada tajuk kita ye.. Bila first time dapat BE ni memang la rasa asyik nak bukak je website Nuffnang tu. So, hari Selasa buka lagi. Tolong la jangan gelak. Excited oke! Err..rasanya kalau dah selalu dapat Buffered macam Kak Yan dan bro Eyriqazz tak ada la kot diorang nak tengok hari - hari.. Hehehe..Pagi tu, bila buka part earning je, lagi la mahu sengih lebar - lebar. 2nd buffered. Alhamdulillah sekali lagi.


Semalam, masa nak tambah Subscribe button kat blog, Zu dah terperasan satu iklan Air Asia. Asyik ada je. Ada unsur - unsur perasan di situ. heh! So, pagi ni saje la bukak Nuffnang lagi.. Hehe. Selama ni bukak seminggu sekali je sebab nak tengok earning. hahaha. Then..Jeng! jeng! jeng!! Buffered ke 3! Alhamdulillah..


So, kesimpulan yang dapat Zu buat ialah
  • bersabar dan berusaha.InsyaAllah, kita akan nampak hasilnya.
  • Kalau nak sampai tahap yang lebih tinggi, mesti mula dari bawah. Tak boleh nak terus naik ke peringkat tinggi.

Okey. Sekian saje laporan untuk kali ni. Lain kali kita jumpa lagi ye. Assalamualaikum...

Notapengarang: I love U Nuffnang!!


with love;

27 127 comments:

ken said... [Reply to comment]

nice.. keep it up =)

Shidi Shah said... [Reply to comment]

tahniah zu...
hehe

azyan azilah said... [Reply to comment]

cceeehhh!! best tur.. tahniah! :)

Zikr the Jalanan Sepi Perantau said... [Reply to comment]

wah ..rezeki dibulan ramadhan...

MASA said... [Reply to comment]

bestnya dapat BE. giliran saya pula lepas ni(sekarang blm dapat lagi)

Aidi-Safuan said... [Reply to comment]

cantik! boleh ar belanja bukak poser! :P

cikgu isza said... [Reply to comment]

seronoknyer..
masih setia menunggu :(

zulaikha said... [Reply to comment]

@ken:
thanks ken. =)

@shidi:
terima kasih... :)

zulaikha said... [Reply to comment]

@azyan azilah:
best2.. dah lama aku tunggu. macam tunggu buah durian jatuh. thanks beb!

p/s: kekok pulak rasa panggil nama penuh ko. hehe..

zulaikha said... [Reply to comment]

@zikr:
alhamdulillah..rezeki...boleh buat duit.. :)

@masa:
insyaAllah, sy doakan 1 hari nanti awak pun akan dapat juga :)

zulaikha said... [Reply to comment]

@aidi:
cantik?? terima kasih.. hahah (buat2 tak paham)

bukak poser? boleh.. nak berbuka kat surau rumah siapa? :)

zulaikha said... [Reply to comment]

@cikgu isza:
insyaAllah, nanti ada la tu.. sabar..

Kimie Hashim said... [Reply to comment]

kak..terima kasih sbb bagi tips blogging.. =)
kimie bukan apa, dah follow tu apa salahnya kan follow org tu balik..huhu..kimie dtg lagi ya nnt, kimie nak out dah..salam kak..

kaizen shinobi said... [Reply to comment]

congratz! hehehehe

zulaikha said... [Reply to comment]

@kimie:
welcome... :)

zulaikha said... [Reply to comment]

@kaizen:
terima kasih.. :)

MX said... [Reply to comment]

good....
tingkatkan pencapaian ye...
=)

HanisAzla said... [Reply to comment]

wah, bulan pose lg dah dpt duit raya yer...tahniah

bspotgurl said... [Reply to comment]

Tahniah
Usaha tangga kejayaan :)

- zuriey - said... [Reply to comment]

leh r bagi duit raya kat kita nanti..hehe

zulaikha said... [Reply to comment]

@MX:
thanks :) insyaAllah akan diusahakan~~


@hanis:
alhamdulillah.. rezeki bulan puasa.. :)

zulaikha said... [Reply to comment]

@bspotgurl:
terima kasih~~ ;)


@zurie:
belum cukup 50hinggit lagi.. sorry (^_^)

the enemy said... [Reply to comment]

tahniah2...

zulaikha said... [Reply to comment]

@the enemy:
terima kasih..

missSenget said... [Reply to comment]

bole dapat laa klu mntk duit raya ni??

ejum said... [Reply to comment]

wah..congrats..lepas ni msti bertambah BE anda.. :)

rezeki ramadhan tu..

Jom usha entry terbaru kat sini E J U M

zulaikha said... [Reply to comment]

@misssenget:
duit raya?? huhu.. tak cukup 50 lagi...

@ejum:
thanks.. :) Alhamdulillah.. 1 dah jadi metered pastu ada tambah satu BE lagi..

Related Posts with Thumbnails

.::sejarah penulisan::.