Memori Ramadhan... part 1 | .:: ZULAIKHA ::.

.::duit sewa rumah::.

Wednesday, August 11, 2010

Memori Ramadhan... part 1

Assalamualaikum dan Salam Ramadhan Al-Mubarak. 
Selamat Sejahtera kepada non-Muslim.


Firstly, Zu nak ucapkan SELAMAT BERPUASA kepada semua pembaca blog ini yang beragama Islam. Semoga kita sempat menggapai nikmat Malam Lailatul Qadar.. InsyaAllah..


ok.. Kita terus ke niat asal Zu tulis entry ni. 


Ramadhan 3 tahun yang lalu: Di KMNS
Seriously ni la zaman yang paling best dalam hidup Zu. Enjoy the life as a pre-university student. Kita tak payah bebel - bebel pasal setahun kat sana. Fokus masa bulan puasa je.  Okey?

Kita start dengan sahur. Kadang - kadang Zu bangun, kadang - kadang tak. Biasanya kat aras kitorang akan ada yang baik hati kejut sahur. Ketuk - ketuk pintu. Siapa yang bangun dulu akan tolong ketuk pintu bilik orang lain. One day, Zu teringin la jugak nak rasa pengalaman ketuk - ketuk bilik orang so Zu bangun awal untuk sahur. Pukul berapa tu tak ingat la pulak..hehe. Tapi yang penting lepas pukul 4 dan orang lain tak bangun lagi.. Excited sungguh time tu. Biasanya kalau bangun sahur kita rasa macam malas - malas sikit kan.. tapi pagi tu rasa energetic gila sungguh!!

maaf, gambar tak ada kaitan dengan pelajar

Oh ya, tahun tu a.k.a time tu jugak Super Saver memang tengah famous dan murah. So, sebagai seorang  remaja, Zu pun terlibat jugak dengan member - member baru thru phone. Ok. time tu handphone je la yang laku. Mana nak main lagi facebook ke twitter ke ape. Laptop pun tak ada lagi. hahah.. Hmm..Most of them adalah kawan kepada kawan kepada kawan...bla..bla..bla.. Memang sabor je la bila phone number kita berpindah dari seorang ke orang lain. Dah tau nak marah siapa. Tapi untung jugak, hari - hari ade orang kejut den. muahahahha.. Tapi sekarang dah tak buat dah perangai tu okey.. (^_^)v


Selain dari tu, benda best yang Zu suka time puasa kat KMNS ialah.....cepat teka!! jeng! jeng! jeng!!

Bazar Ramadhan!!!

Betulll!!! 10 markah! Balik kelas je singgah bazar dulu. Hehehe. Ops.. lupa nak bagi tahu, lokasi bazar tu on the way nak balik blok. So haruslah pergi kan?? (^__*) Menu berbuka pulak macam - macam, psstt..psstt... ni Zu nak bagi tips, kalau pergi bazar biasanya kita akan rasa nak beli semua makanan kan? no..no..no.. jangan buat macam tu.. nanti membazir. Better, hari ni beli makanan #1, esok beli makanan #2, and so on.. puasa kan 30 hari.. Bazar tu pulak tak pergi mana - mana. Relax~~

credit to en.google

Ok. kembali kepada cerita bazar tadi. Selain pergi bazar kat kolej, Zu and roomate / classmate selalu jugak pergi bazar kat pekan Kuala Pilah tu.. Kat situ banyak sikit choice.. :) Yang mana tak ada kat bazar kolej, kita beli lat luar ye.. lallalal....


Ok. Sahur sudah, bersuka ria kat bazar pun sudah. Jom kita pergi solat tarawih!! Kat sana solat tarawih lelaki kat surau, dan yang perempuan pulak kat dewan. Tapi tu awal - awal je..hukhukhuk...Lepas tu student perempuan solat kat surau jugak. (berlaku pengurangan di situ. heh!) Tapi biasa la, bila dah nak malam - malam terakhir Ramadhan tu, jadi ramai balik.. Semua tempat macam tu ke eh?.hurm~~ :( Ohh...moreh.... lupa pulak.. maaf, moreh tidak di sediakan.. heheh... amboiii.. dah makan kan tadi?? ;)
Fuh..(sambil menggeliat sikit) Sekian sudah segmen Memori Ramadhan bersama Zulaikha.. Anda pulak macam mana?? jom kongsi memori Ramadhan anda.. best ke.. tak best ke... kelakar ke.. jangan malu - malu okey!.. 

lots of love;

10 127 comments:

zool said... [Reply to comment]

Selamat berpuasa.. he hehe. first time ke sini

Shidi Shah said... [Reply to comment]

waaaa..
rindunya kat kmns...
bes tol la duk sane ngn mmber2 dlu..
huhu..

C5!!!

zulaikha said... [Reply to comment]

@zool:
selamat berpuasa juga... thanks jejak ke sini...

zulaikha said... [Reply to comment]

@shidi:
memang best la duk sane.. hukhuk.. rindu nye..

hidup C2!!! ^__^

Faizal Tauhir said... [Reply to comment]

ish..
bestnye time matrix...
rase dh tua plak.hehehe

eiela said... [Reply to comment]

selamat berpuasa..comel b/ground blog ni. Windu kt b/ground blog sblm bpaling tadah guna b/ground lain. Nice blog..

Shidi Shah said... [Reply to comment]

zu C2 ker dlu?
aras wape ek?

zulaikha said... [Reply to comment]

@faizal:
memang best!!!
dah tua ke??errr..aku x rase pun... ;D

zulaikha said... [Reply to comment]

@eiela:
selamat berpuasa.... thanks :)

zulaikha said... [Reply to comment]

@shidi:
ha'ah...c2.. aras 3 bilik tetttt!! haha..
nape? ade kawan kt situ ke? wink2..

Related Posts with Thumbnails

.::sejarah penulisan::.