Dua sebab utama kenapa saya dah tak guna facebook. | .:: ZULAIKHA ::.

.::duit sewa rumah::.

Saturday, August 7, 2010

Dua sebab utama kenapa saya dah tak guna facebook.

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. 

First of all, Zu nak minta maaf sebab lama dah tak update. Momentum nak blogging tu kurang. Bukak blog hari - hari, klik new post pun dah banyak kali. Tapi, bila bukak nothing happen. Termenung depan laptop je. Kalau taip pun half je, then delete. Sangat tak suka perasaan ni... Ok, bila pikir - pikir balik, i think I've to do someting sebelum blog ni tenggelam kat Laut China Selatan.


Ok. let's talk bout our main topic.
Tengok gambar kat bawah ni.

get my tweet at  @zulaikha89


mukabuku ku dah tak aktif


Since 3 August 2010; 8.20pm Zu dah tak dan dah tak nak bukak facebook lagi dah. Sekarang ni Zu active twitter je. Ok. Salah tu!. Friendster, Myspace ngan lain - lain still ada lagi.


1. Facebook buat Zu leka.
Bila online fb, mesti nampak kawan - kawan kita punya update. Then kita akan rasa nak komen lepastu kawan kita pulak balas. Then kita balas balik dan bla..bla..bla. senang cakap berbalas komen la... 


Selain dari tu, Zu jadi macam asyik nak tunggu je fb tu. Kononnya nak dapat latest update pasal kawan - kawan. Dan akan jadi sedikit mamarazi bila ia melibatkan orang yang disukai. Tetttt. 


So sebagai alternatif untuk memberi sebarang update mengenai diri ini, Zu guna twitter. Mula - mula memang agak pelik dan rasa macam terpencil di dunia sendiri tapi bila dah 2 3 hari ni rasa ok je.



2. Facebook dan Israel
Before this dah banyak kali jugak Zu baca pasal facebook dan Israel ni. Member-siber-baru a.k.a Aiz pun dah banyak post pasal ni. Tapi salah satu entry yang buat Zu rasa betul - betul nak quit fb lagi dah adalah entry ini. Part ni Zu malas nak komen banyak - banyak.


Kadang - kadang terfikir jugak kalau aku sorang je yang tak bukak fb impact dia sikit je. tapi, kita kena think positive. kita kena fikir, kalau semua orang fikir macam kita tadi, means tak akan ada perubahan langsung. Itu lagi teruk. kan?



Okay.. itu je sebab utama Zu dah tak nak bukak facebook. Actually ada lagi satu sebab yang agak personal. Tak payah bagi tau la ye.. hehhe..


Nota dari penulis: Doakan Zu konsisten dengan keputusan ni ye. amin...

salam sayang;
-zulaikha-

4 127 comments:

MK said... [Reply to comment]

Tahniah...sama2 bjuang meruntuhkan tembok keganasan israel...

Nur Areefah said... [Reply to comment]

delete jela xD

zer0nymous said... [Reply to comment]

maklumat tidak selamat jika terdapat di facebook.

im from internetpeers.blogspot

misfaida said... [Reply to comment]

mesti mulanya rasa agak berat nak delete fb, tapi bila kita cuba ikhlaskan hati kerana Allah and fikirkan apa yang sebenarnya terbaik semuanya akan jadi okey. malah hati akan rasa senang lagi. hehee, He Knows the most. may He bles us :)

Related Posts with Thumbnails

.::sejarah penulisan::.