Stop the music please.. | .:: ZULAIKHA ::.

.::duit sewa rumah::.

Saturday, August 21, 2010

Stop the music please..

Assalamualaikum. Salam Sejahtera. 


The story begin..


Zu tengah tengok cerita Ghost2 kat website 8TV. Suara  - suara pelakon dalam cerita tu sangat slow. Ok. Tak ada la sangat - sangat perlahan sampai tak dengar langsung. Tapi yang pasti Zu kena bukak volume paling kuat dan letak tangan kat headphone. Diulang. headphone. See. tak ada la slow sangat kan.. Korang dapat bayangkan tak? Ok.. Itu permulaan cerita.


Masa tengah tengok cerita tu Zu terfikir. Why not Zu blogwalk sekali. Sebelah tengok cerita, sebelah lagi buka blog. Then, sesi blogwalking pun bermula. Buka tiga blog sekali gus. Senang. Masa tunggu loading tu. Mata tengok kat cerita.. Pasang telinga. Fokus apa dia cakap. Ye la.. Kan cerita tu slow sikit.. Kena la fokus. Then..


Ada bunyi drum yang sangat kuat. Eh, Apasal pulak background music macam ni? Tak kena dengan scene. 



Sah!! Arrghh!... Blog siapa la pulak ni. Dah la gua pasang volume paling kuat tahap cipan maksimum... Nak cek satu - satu malas. Nak tutup semua, kesian pulak blog lain yang tak bersalah. Last - last pause cerita. Buka headphone. (Orang pangggil bukak ke tanggalkan eh?)  Hilang mood nak tengok cerita.! Hilang mood nak blogwalk. :(


So, please.. Kepada sesiapa yang nak letak lagu, please jangan buat auto-play. Terkejut ai. Okay?


By the way, thanks to that blogger. At least ada la point untuk Zu update blog. :)

me;
-zulaikha-

11 127 comments:

nawza_terbaek said... [Reply to comment]

hahahha...yg penting bkan page Hikayat Nawza kan??hahaha

sYafIkJacK said... [Reply to comment]

taw x pe, susahkan telinga je , huhu

sYafIkJacK said... [Reply to comment]

taw x pe, susahkan telinga je , huhu

the sastraboy said... [Reply to comment]

ghost best. hehe.

err.. untuk hedfon tu, kita guna tanggalkan.

(:

FyZa said... [Reply to comment]

alamak sy ada psng mp3 autoplay..tp rsanya x dak la lgu 2 kuat..kot..huhu

Ewan Zulkarnaini said... [Reply to comment]

rasenye bkn salah tuan punye blog pasang lagu kot..
slh awk la set volume paling tinggi hehe..

zulaikha said... [Reply to comment]

@wan:
huhuhu.. of coz la bukan hikayat nawza.. :)


@syafik:
huhu.. kesian telinga. (T_T)

zulaikha said... [Reply to comment]

@the sastraboy:
best kan cerita tu :) suka tengok ghost 1 sebab si zack imran tu.. heheh..



@fyza:
kalau lagu slow2 tak pun macam bunyi piano Zu tak kisah sangat.. ni jenis yang mau tercabut jantung.. huhu.. ades..

zulaikha said... [Reply to comment]

@ewan:
salah saya ek? huhu.. yela..yela.. tapi.. kalau tak bukak kuat macam mana nak dengar orang tu cakap2? huhu..

AkuMuzikFilem said... [Reply to comment]

haha pernah kena, buka blog secara bundle, maklumla nak bw secara serius. tiba2 banyak lagu annoying keluar. kita da la dengar lagu dari komputer kita masa tu.

zulaikha said... [Reply to comment]

@AkuMuzikFilem
annoying kan? benci betul bila keadaan ni berlaku. huhu.

Related Posts with Thumbnails

.::sejarah penulisan::.