Cubaan teknik SEO berjaya!!. Syukur. | .:: ZULAIKHA ::.

.::duit sewa rumah::.

Wednesday, October 20, 2010

Cubaan teknik SEO berjaya!!. Syukur.

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua!!

Alhamdulillah. Syukur, akhirnya cubaan zu untuk buat eksperimen tentang SEO (Search Engine Optimization) berjaya. Buktinya, blog ini berjaya mendapat unique visitor (UV) daripada hasil carian di Google, Yahoo! dan sebagainya.


Jom tengok gambar - gambar kat bawah ni. Oppss. Ni bukan untuk berlagak ye!. Sekadar untuk berkongsi kegembiraan. \(^_^)/ Lagi pun, ramai lagi blogger kat luar sana dapat UV dari SEO. So, motif menunjuk - nunjuk tak ada dalam entry ni okey!. :)


Statistik pengunjung dari SEO untuk hari ini sehingga jam 3.30pm

Ada empet ketul untuk hari ni. Ok la tu kan? Bak kata orang yang memiliki sebuah rumah warna coklat dekat selatan tanah air, sikit - sikit lama - lama jadi bukit. OK. Abaikan ayat bermula dari perkataan YANG sampai TANAH AIR. 


Ini pulak pengunjung yang datang dari search engine turbo untuk minggu ni.


Untuk minggu - minggu sebelum ni zu rasa tak perlu la nak tunjuk. Nanti jadi riak pulak. Tak baik. Kan? Kan?


Kebanyakan keyword ni merujuk kepada entry zu pasal maksud disebalik warna bunga mawar dan  kaligrafi cina. Ada jugak yang masuk dari keyword facebook sign in. Tu pulak sebab ada salah satu entry Zu tentang facebook



Kalau korang nak tahu, banyak lagi yang zu tak tahu, nak tahu, perlu tahu, makan tauhu pasal SEO ni. So memang kena banyak belajar dan banyak menulis la. TAPI... Kadang - kadang tak sempat. Kerja banyak. (-.-)'



Ok la. Sebelum mencarut mengarut yang tak tentu pasal, baik kita berhenti kat sini. Kita sambung cerita lain kali pulak. Boleh? Korang jaga diri ye. Yang mana nak exam tu, good luck. jangan nakal -  nakal ye. Sayang korang! Ahakss..



Oh ye. Kalau nak tahu apa yang diorang nampak bila search kat google or yahoo, cuba la klik tiga link ni. makna disebalik warna bungacara penulisan kaligrafi cina,  dan facebook sign in


saya sayang blog saya;
-zulaikha-

5 127 comments:

GreenLava said... [Reply to comment]

Saya tumpang gembira :)
Terimakasih kerana mengekalkan "Make your own" link pada popular post dan top commentator widget.

GreenLava from Blogger Sentral

yana zuera said... [Reply to comment]

yeay hidup bdak applied!. erk. ok2. tiba2~. =.='

Pisyek said... [Reply to comment]

oh~ tahniah2.. :D

cik zulaikha said... [Reply to comment]

@GreenLava;
terima kasih sudi datang sini ;)


@yana zuera;
yeay!. eh, terikut2 jugak. haha.


@Pisyek;
terima kasih.. :) tapi tak leh lawan pisyek lagi. heee...

sensasi2020 said... [Reply to comment]

Tahniah...Zulaikha

Related Posts with Thumbnails

.::sejarah penulisan::.