Pesta Buku Antarabangsa 2010. (siri 2) | .:: ZULAIKHA ::.

.::duit sewa rumah::.

Thursday, April 1, 2010

Pesta Buku Antarabangsa 2010. (siri 2)

i'm back!! =) Ok. Hari ni Zu nak share pasal pesta buku hari tu. Sorry la sebab Siri 2 ni lambat keluar. Ok. Straight to the Ampang point.

Dalam entry kali ni Zu nak cerita tentang apa yang Zu beli. Tak kira, nak cerita jugak walaupun dah lambat. 

Ok.

First, untuk diri sendiri dulu.


1. Pergilah Air Mata by Hanni Ramsul.
Buku ni Zu start baca secara online di MANISNYA KENANGAN. Buku Kak Hani yang sebelum ni (Biar YM Berbicara) pun sudah dimiliki. =) Masa jumpa buku ni rasa excited sangat. Hahah. Dah lama tunggu kot, mesti la excited. Lagi pun saya ni novel mania ok. =) Tapi kan, sekarang ni dak kurang baca novel sebab asyik baca blog - blog orang. \(^.^)/



2. Practical Mandrin Guidebook. 
Buku ni Zu berkenan start sem lepas. Masa tu teringin nak ambil Mandrin. Sekarang dah ambil la. Baru ambil Bahasa Mandrin Komunikasi 1. Rasa macam nak sambung Mandrin 2 pulak tapi tak pasti lagi. Tengok credit hour subjek sem depan. Eh, dah lari tajuk da.. Ok. Kembali ke pangkal jalan. Mula - mula ingat nak beli kamus, tapi bila fikir - fikir balik, rasa baik ambil yang ni. Ada ayat - ayat sekali. =D

Ohh. Lupa nak bagi tau, ada CD sekali. Tapi Zu tak dengar lagi. hohoho..

ni CD dia....

Percuma ke?


3. Doa - doa pengasih. 
Malas nak komen. Malas juga nak ambil gambar sebab kecewa dengan buku tu. hmmm..~~ *Macam pelik - pelik je buku tu. Takut lak* 



Ok. Masa untuk adik - adik. Adik yang kecik - kecik je ok. Diorang tak ada duit lagi. Yang dah besar beli sendiri. hahahha..




--> Buku untuk Amin.


 Buku yang Zu beli dulu dia baca. Yang ni hope dia baca jugak la. (^.^)v


--> Buku untuk Akim. 


Oleh sebab Akim ni tak berapa mahir lagi membaca, Zu pilih buku yang ada nama dia. Harap - harap bila dah ada nama dia ni, dia jadi semangat sikit nak membaca. =)


--> Buku untuk Syira.


Tak tahu la jadi ke tak plan ni. Takut abang - abang dia yang buatkan je. huhu..


--> Buku untuk Aina. 


Memandangkan Aina ni suka kaler2 je. Zu beli la buku ni. Biar dia kenal buah - buahan tempatan. =)
Sekian. Saya Zulaikha Mohd Nor melaporkan untuk buletin TV18. 

salam kasih sayang;
-zulaikha-

4 127 comments:

NORfazliza ramli said... [Reply to comment]

nk pnje novel biar ym bicara n...
hok latest ni gok...:D

-hazen said... [Reply to comment]

nak cari karipap2 cinta.

Encik Mimpi said... [Reply to comment]

selalu beli remaje byk2! hehe

zulaikha said... [Reply to comment]

nor: BYMYB ada kat umah~

hazen: ada jumpa buku tu, tp xbli sbb xtau best ke x.. =D

encik mimpi: tu pun blh wat koleksi =)

Related Posts with Thumbnails

.::sejarah penulisan::.